hur man sluta röka

hur man sluta röka

En av de mest ondskefulla sjukdomarna i dagens tider är rökning. Det gör en person baffel för luft 3 gånger mer än en icke-rökare. Det finns väldigt många återverkningar på livet av rökaren och de omkring honom. Det leder till lungcancer och olika hjärtsjukdomar som astma och emfysem. Vi bör därför avskyr denna dödliga sjukdom och sluta röka.

Att sluta är inte lätt

Men för att faktiskt sluta röka är inte lätt, eftersom det är ett beroende. Men det finns väldigt många sätt och metoder som hjälper oss att sluta röka till exempel vi kan välja akupunktur terapi eller aromterapi. Vi kan också välja icke-nikotin cigaretter eller gå för exakt recept av en läkare.

Men först och främst måste vi bestämma i vårt hjärta att sluta röka och bör också fastställa en dag för samma. Informera din familj om ditt beslut och söker för deras hjälp och stöd. Kasta bort alla cigarettpaket, askkoppar och tändare. Sluta köpa några fler cigaretter. Snarare tänker de mer användbara och bättre saker som du kan köpa med de pengar som sparas. Be de andra familjemedlemmarna också, som röker, att sluta röka. Håll dig sysselsatt. Motionera regelbundet och meditera ibland. Ät hälsosam mat.

Efter att ha gjort allt detta kan du fortfarande känna svår uppmanas att röka. Du kan också faktiskt retorten tillbaka till det, men det är inga problem, bara vara ihärdig och ta tillbaka ditt beslut om att rätt spår efter denna paus, eftersom de flesta människor är framgångsrika först efter 2-3 försök.

Vara beredd för utsättningssymtom

Cirka 80% människor retorten tillbaka till rökning efter gång du lämnar den och endast 20% uccessfully utföra uppgiften. Människor retorten tillbaka på grund av många anledningar. Vissa säger att de känner sig upprörd. Andra säger att doften när någon lyser är oemotståndlig. Men de flesta av dem gör det på grund av rädsla för symptom som visas efter det sista blosset dvs. viktökning, aggressiv tänkande, torr hals, trötthet, muskelkramper, förstoppning, yrsel, överkänslighet för stimuli, etc. men dessa är alla bara tillfälliga symptom och försvinner inom några dagar. I själva verket efter den inledande matchen är över blodtryck, hjärtfrekvens, puls arte få alla tillbaka till det normala. Du behöver alltså hålla din viljestyrka stark och hålla fast vid ditt beslut för ett par dagar.

Vissa människor kan inte fortsätta med de program rökavvänjning eftersom de säger att de är dyra. Men detta är en felaktig uppfattning, eftersom de inte är dyrare än det pris som spenderas för att köpa cigaretter.

http://quit-smoking.blinkweb.com

http://www.click-here-to-quit-smoking.net