högt intag av epadha minskar risken för hjärt-kärlsjukdom

Genom att nu bara om alla är medvetna om att konsumera essentiella fettsyror som DHA är avgörande för din kardiovaskulära hälsa, viktkontroll och allmän inflammation minskade. I allmänhet, ju mer hälsoproblem du har för kardiovaskulär hälsa, blodsocker, vikt, och inflammation, bör den högre nivån av intaget vara. En ny studie med eskimåer tyder på att mer är bättre som författarna till studien avslutade, “Öka EPA och DHA intag till mängder väl över de som konsumeras av den allmänna amerikanska befolkningen kan ha starka positiva effekter på risk för kronisk sjukdom.”

Studera Eskimo befolkningen är intressant eftersom du har den grupp som har westernised att äta en diet av skräp fett och raffinerade kolhydrater och du har de mer traditionella eaters av mycket hög essentiell fettsyra intag i form av fisk. Undersökningen visade tydligt att de med det högsta intaget av essentiella fettsyror EPA och DHA hade de lägsta nivåerna av triglycerider, de högsta nivåerna av det “goda” HDL-kolesterol, och de lägsta nivåerna av inflammation. Högre DHA nivåer förutspådde lägre LDL-kolesterol.

Du är vad du äter i form av fett. I studien var röda blodkroppar cellmembran analyserades för deras procentandel av EPA och DHA. De högsta nivåerna i genomsnitt 6,8%, vilket motsvarar cirka 6,8% av fettintag som EPA och DHA (9% var high end). Låt oss säga att du äter 2000 kalorier per dag och 30% av det i form av fett (en ganska typisk kostvanor för allmänt hälsomedvetna amerikaner). Detta innebär att du äter 600 kalorier av fett per dag, eller 66 gram fett. Att slå den 6,8%-strecket i studien skulle du behöva 4,5 gram EPA / DHA (4500 milligram). Att slå 9% märket du skulle behöva 6 gram EPA / DHA (6000 milligram).

Jag har tidigare förklarat i min artikel, DHA, Krill Oil & grönläppad mussla – Vilket är bäst? varför doser från 1000 mg till 4000 mg EPA / DHA är så värdefull för din hälsa. Denna nya studie visar att vissa ska välja ännu högre intag, upp till 6000 mg, speciellt om svåra metabola problem uppstår. Naturligtvis var folk på den övre delen av intag i denna studie gör inte så att fixa en metabolisk problem – de var bara äta så mycket som ett sätt att leva – och deras klassiska biomarkörer för hjärt-kärlsjukdom var bättre än de med lägre intag .