diabetiska behandlingar, mer naturliga lösningar för typ 2 diabetiker

En av de största klagomålen vi hör från nyligen diagnostiserad typ 2 diabetiker är att de inte vill ta receptbelagda läkemedel som rekommenderas av sina läkare.

De har hört talas om potentiellt toxiska biverkningar från läkemedel som Avandia och de letar efter naturliga lösningar och behandlingar för högt blodsocker och fetma.

Här är fem naturliga lösningar som kan hjälpa diabetiker kontrollerar deras typ 2 skick.

# 1 dela dina känslor

Som diagnostiseras med denna fruktade sjukdom kan vara en skrämmande upplevelse. Det kan också öka hypertoni, vilket kommer att höja ditt blodtryck, vilket kan förvandlas till allvarliga hälsoproblem. Ett av de bästa sätten att minska spänningar och lägre blodtryck är att dela dina känslor med andra – särskilt de som lider av diabetes. Om detta låter för “Oprahesque” för dig, anser att en konversation med andra typ 2s kommer att övertyga er om att detta inte är en “obotlig” sjukdom, men en som kan kontrolleras, med botas. Kontakta din lokala American Diabetic Association for stödgruppmöten.

# 2 hantera din stress

Samman med att dela dina känslor, är ett behov av att få dig att tänka på i ditt tillstånd. Konstant fokus på dina medicinska problem kommer inte att göra det bättre. Studier visar att stress har en inverkan på blodsockernivån. För att hålla dem i schack, många sjukvårdspersonal rekommenderar yoga, meditation, även frivilligt arbete till lägre kontroll stress och förbättra din allmänna känsla av välbefinnande

# 3 måttlig motion, 5 gånger i veckan

Du har fått höra att utöva så många gånger det gör du vill skrika. Men för att minska stressen och viktminskning, är detta inte något som du kan köpa i ett piller. Du måste stänga av TV: n, få ur soffan och få flytta. Men de flesta medicinska experter är överens om, ta det lugnt! Ansträngande motion är inte nödvändigt. Måttlig, raska promenader fungerar bra. Gör det fem gånger i veckan för bästa resultat.

# 4 Undvik socker och socker substitut

De flesta människor tror att om de sänker sitt sockerintag, kommer deras blodsockernivå gå ner. Minskat sockerintag hjälper alltid. Men visste du att socker substitut kan vara värre än den äkta varan? Hög majssirap är ett vanligt sötningsmedel i läsk och andra livsmedel och drycker. Det är en ingrediens som är finns i de flesta förädlade produkter. Tyvärr är det mer kalorier än socker. Den har också en tendens att tömma kroppen på spår mineral krom – en kritisk regulator av blodsockernivåer. Undvik, till varje pris, hög majssirap spetsad produkter. På grund av förekomsten av denna beståndsdel, det är också rekommenderat att du tar en krom tillskott för att återställa förlorad krom.

# 5 ta dina vitaminer

Förutom krom, det är rekommenderat att du lägger antioxidanter till din diet. Diabetes har beskrivits som en “fri radikal” sjukdom, dvs diabetiker kräver en högre nivå av antioxidanter för att hålla sig frisk. De bästa antioxidant tillskott är vitamin C, E och den mäktigaste av alla, Alpha liponsyra. Kontrollera med din läkare innan du tar detta, men generellt de flesta studier visar 250-1,000 mg. av C, 100-400 IE E och 100-600 mg. av Alpha liponsyra fungerar bäst.

Som alltid är det bäst att prata över några kost-och motion regimer du besluta att göra. Men, genom att följa dessa naturliga metoder du kommer att kunna bättre kontroll och / eller vända dig typ 2 diabetes skick.

För mer information om kosttillskott och diabetes klicka på länken nedan och skriv in ordet “kosttillskott” i sökrutan.