vikten av fisk i diabetiker recept – lära sig att ha en hälsosam och balanserad diabeteskost

När du har diabetes finns det vissa livsmedel som kan hjälpa eller hindra din hälsa. Varje livsmedel kan ha sina för och nackdelar, men huvudtanken är att allt är bra med måtta. Fisk rekommenderas ofta i den genomsnittliga kosten, och här är en guide till hur detta relaterar till diabetiker.

I en balanserad kost, vilket är oerhört viktigt för diabetiker, är fisk bra för att lägga till protein. Det har också andra fördelar oljorna som finns i fisken kallas “omega 3”. Dessa oljor är gjorda av fleromättat fett och finns i fisk som lax och sardiner. De är bra för att sänka fett i blodet och skyddar mot hjärt-kärlsjukdom. Fisk i allmänhet är en stor fettsnål sätt att lägga till protein till din diet.

Om du har diabetes då du kommer att ha högre risk för hjärt-kärlsjukdom vilket betyder att det kommer att vara en bra idé att äta fet fisk två gånger i veckan, i motsats till den allmänna rekommendationen från fet fisk en gång per vecka för dem som inte har diabetes. Fet fisk kan vara högre i kalorier, men de rekommenderas även för de som försöker gå ner i vikt. De är också en stor källa till vitamin D.

Om du tror att du inte gillar fisk så finns det sätt att inkludera olika typer av fisk som kan överklaga till dig. Vissa fiskar är starka smak, men andra är mindre skumt och därför mer tilltalande för dem som normalt inte äter fisk.