varför är diabetiker trött alltid

Varje år, påverkar diabetes livet för miljontals amerikaner. För många år, det var lite att man kunde göra om de hade sjukdomen. Idag, däremot, till skillnad från i år tidigare, det finns läkemedel och behandlingar som är tillgängliga för att behandla sjukdomen så att en diabetiker kan leva ett ganska normalt liv.

Diabetes är ofta utlöses av en insulinbrist. Med en sådan brist, är din kropp inte längre kan lagra eller använda glukos. Om kroppen kan använda den, är den enda utväg för att hålla den i blodet tills den kan eliminera den. Normalt kan njurarna hantera överskott av glukos i blodet genom att filtrera ut det. Men när blodsockret når 180 mg / dl eller högre, är en brytpunkt nåtts. Vid denna punkt njurarna är överbelastade och inte längre kan fullgöra sina filtrerande funktion. Överskott av glukos, som har ingenstans att ta vägen, börjar komma in i blodomloppet. Det är på denna punkt som diabeteskomplikationer vanligen börjar uppträda.

Generellt, på grund av överskott av glukos i deras bloodstream, upplevelser diabetiker några vanliga symtom. En av de vanligare och kära är att de blir extremt törstig och som ett resultat har att urinera mycket. Anledningen är att glukos får vattnet som skall extraheras från blodet som sedan utsöndras från kroppen i form av urin. Förlusten av vatten från blodet leder till uttorkning och känslor av törst. Alltför frekvent urinering kan vara ett problem eftersom tillsammans med överskott av glukos, är urinen också utföra natrium och kalium, viktiga näringsämnen för kroppen.

Ett annat symptom som du ofta kommer att höra personer med diabetes Express är en känsla av utmattning. Det är inte förvånande eftersom den effekt som glukos har på kroppen. Normalt är den mat som människor äter omvandlas till glukos. Insulinet i kroppen omvandlar sedan glukos till en bränslekälla som kan användas för att driva kroppen. En person med diabetes, men eftersom de har insulinproblem kan glukos i kroppen inte omvandlas till energi. Med andra ord, de har ingen makt – ingen energi. Det är som att sätta bensin i en bil där förgasaren eller bränsle-insprutare inte fungerar. Bilen har gott om bränsle, men är oförmögen att omvandla den till användbar form.

En kvinna som är med vaginala infektioner och är på en förlust att förstå varför, kanske vill testas för diabetes. Anledningen är att bristen på insulin orsakar glukos nivån att stiga i blodet, inklusive vaginalt sekret. Svampar och bakterier älskar höga glukos delar av kroppen, det är en utmärkt näringskälla för dem, vilket gör det till en perfekt miljö för dem att växa.

En av de sorgliga sakerna med denna sjukdom är att mindre än hälften av de personer med diabetes är medvetna om att de har det. Diabetes, obehandlad, kan leda till allvarliga problem såsom glaukom, blindhet, njursjukdom, nervskador, och mer. Självklart, om någon är omedvetna om att de har det, kan de inte börja behandling. Testas för diabetes är inte längre en stor sak. Faktum är att många läkare är det som en del av en normal årlig fysisk undersökning. Ignorera en sjukdom som är så lätt att behandla är ett misstag som ingen bör göra.