diabetes – typ 2 diabetes symptom

En ingående rapport om orsakerna, diagnos, behandling och prevention av typ 2-diabetes. Diagnosen för typ 2-diabetes blir allt vanligare i amerikanska barn och tonåringar, särskilt i de som är överviktiga. Vissa studier rapporterar att mellan 8% och 45% av barnen som har varit nyligen diagnostiserats med diabetes har formen som kallas typ 2, beroende på geografiskt läge och ras / etniska grupp. Typ 2-diabetes sker oftast gradvis. De flesta personer med sjukdomen är överviktiga vid tidpunkten för diagnos. Däremot kan typ 2-diabetes utvecklas även i de som är tunn, särskilt äldre.

Familjens historia och genetik spelar en stor roll vid typ 2-diabetes. Låg aktivitetsnivå, dålig kost och övervikt (speciellt runt midjan) ökar markant risken för typ 2-diabetes.

Blodglukosnivåer

Blodsockernivåer är huvudsakligen hålls i schack av insulin. Typ 2-diabetes uppträder vanligen som ett resultat av en kombination av problem med insulinaktivitet (insulinresistens) och insulinutsöndring. Kost och motion kan hjälpa till att bekämpa båda dessa problem.

Typ 2-diabetes symptom kan vara mild och nästan osynlig, eller lätt att förväxla med tecken på åldrande. Det är därför det är mycket viktigt att veta hur man ska hitta dem. Vet typ 2-diabetes symptom och du kan rädda ditt liv.

De vanligaste symtomen vid typ 2-diabetes är ökad törst eller hunger, viktminskning, trötthet, ökad urinering, dimsyn, sår som inte läker av sig själva, dålig cirkulation, irritabilitet, smärta i benet och muntorrhet.

Trötthet. Om dina celler är berövade socker, kan du bli trött och irriterad.

Dimsyn. Om ditt blodsocker är för högt, kan vätska dras från dina vävnader – inklusive linserna i ögonen. Detta kan påverka din förmåga att fokusera.

Bröstsmärta eller andnöd. Detta kan vara ett tecken på hjärt-eller kärlproblem.

Svårläkta sår eller täta infektioner. Typ 2-diabetes påverkar din förmåga att läka och bekämpa infektioner. Urinblåsan och vaginala infektioner kan vara ett särskilt problem för kvinnor.

Vissa personer som har typ 2-diabetes har fläckar av mörk, sammetslen hud i veck och skrynklor i deras kroppar – vanligtvis i armhålorna och nacke. Detta tillstånd, som kallas acanthosis nigricans, är ett tecken på insulinresistens.

Riskfaktorer för att utveckla typ 2-diabetes

* Ålder (över 45 år)
* Fetma (antalet personer med diabetes i en ohälsosam vikt intervall är dubbelt så stor som i befolkningen utan diabetes)

förebyggande

Regelbunden fysisk aktivitet och viktkontroll är ofta viktiga komponenter i terapi för typ 2-diabetes men tablettbehandling och / eller insulininjektioner krävas. Om du upplever någon av typ 2-diabetes symptom, kontakta din läkare omedelbart för medicinsk utvärdering.