bröstcancer tecken och symtom

Kirurgisk behandling för bröstcancer kan involvera fullständigt avlägsnande av det drabbade bröstet. Detta är ett resultat av cancercellerna sprids över det drabbade bröstet. Förfarandet är känt som mastektomi. I situationer där den infekterade cellen inte har spridit sig för mycket, kan bröstet sparas och bara avlägsnande av klumparna utförs.

Vet du att dessa piller du pop kan orsaka bröstcancer? P-piller ökar östrogen nivån i en kvinnas kropp. Ökad östrogen har kopplats till utvecklingen av bröstcancer som testade patienter visar hög östrogen halt. Användning av andra typer av preventivmedel såsom kondomer kommer att sänka risken för att öka din risknivå med avseende på bröstcancer.

Det spelar ingen roll om bröstcancer har påverkat din mor och mormor och de båda dog av det, behöver du inte att dö av det också. Du förstår, den moderna vetenskapen har avancerat så starkt att de sjukdomar som används för att döda människor i det förflutna inte längre döda. Om din bröstcancer upptäcks mycket tidigt, kan du vara säker på att du inte kommer att dö. Så, alltid se till att du undersöker dina bröst för att upptäcka tecken på tumör. Det kan rädda ditt liv.

Jag vet att många människor säger bröstcancer är en dödsdom. Jag vet massor av människor fortsätter att dö varje dag från sjukdomen i hela världen, men det betyder inte att du också skulle dö eftersom du har nu fått diagnosen bröstcancer. Vad jag kommer att säga är detta – bo öppna! Du vet bara inte om du kommer att dö. Jag bryr mig inte om läkarna har sagt att du kommer att dö – hålla öppet!

Den sub medvetande sinnet spelar en viktig roll i behandlingen och återhämta sig från behandlingar av bröstcancer. Det undermedvetna är ansvarig för automatiserad självläkande process i kroppen, detta inkluderar immunsystemet fungerar och smärtupplevelse. Du kommer att få bättre resultat från bröstcancerbehandling om ditt undermedvetna jaget reagerar bemötandet.

Bröstcancer är nästan smärtfri i inledningsskedet, vilket har gjort tidig upptäckt något svårt. Ett av symptomen dock som kan kännas tillräckligt tidigt är armhåla klåda. Klådan kan även sträcka sig utanför armhålan och sträcker sig till omgivningen i bröstet. Även om detta inte är ett måste att känna symptom innan bröstcancer kan diagnostiseras, är det tillrådligt att du tar del och rapportera alla oregelbundna fall av armhålan klåda.

Nutrient Resveratrol har som visat i studier att minska riskerna med bröstcancer. Resverratol är en naturligt förekommande antioxidant som finns på den yttre skal av röda eller lila druva. Så om du unna dig att ta av grape frukt och vin du kan göra dig några bra med avseende på bröstcancer.

Bröstcancer kännetecknas vanligtvis med förändringar i storleken av bröstet. Men en drastisk förändring i ditt bröst inte bekräftar nödvändigtvis närvaron av cancerceller. Om du märker skillnaderna i ditt bröst, är det tillrådligt att du kontakta läkare för att fastställa orsaken.

Ett steg till snabb upptäckt av bröstcancer är regelbunden undersökning av brösten av sig själv efter knölar och oregelbunden form och storlek. Undersökningen är dock inte effektiv i vissa bröst som har utökats eller implanteras som en klump i ett förstärkt bröst inte kan upptäckas på grund av ändringen på bröstet. Innan du går för bröst reform så att det inte är den typen som inte kommer att göra klump upptäckt omöjligt.